Paeria de Cervera

Punt de Voluntariat de Cervera/Segarra

Paeria de Cervera

Cervera presenta el Punt de Voluntariat Local

El paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut, Joan Santacana, va conduir la jornada de presentació d’aquesta nova iniciativa, en un acte obert a la participació ciutadana que va tenir lloc el dimarts 31 de gener a la Sala d’actes Francesc Buireu.

El Punt de Voluntariat Cervera – la Segarra és un servei que ha posat en marxa la Paeria amb l’objectiu de fer un pas més per acostar-se a les entitats i la ciutadania. És fruit del treball conjunt amb la Taula Sociosanitària de Cervera per donar resposta a les necessitats de les entitats del municipi.

Les entitats interessades han emplenat un formulari en el qual expliquen la seva activitat i els projectes de futur, així com les accions de voluntariat que promouen. El recull s’edita en una guia, dins de la web del Punt de Voluntariat (https://voluntariat.cervera.cat), que es posarà a disposició de la ciutadania.

Les persones que vulguin ser voluntàries es podran inscriure a la web i mitjançat l’aplicació mòbil del Punt de Voluntariat rebran informació de les accions participatives ofertes per les diferents entitats.

Aquesta nova iniciativa municipal està inclosa en el Contracte Programa 2022-2025 entre el Consell Comarcal de la Segarra i el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’un servei està gestionat directament per la Paeria.

Segons el paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut, Joan Santacana, “pretenem fomentar la sensibilització i la promoció del voluntariat en el conjunt de la ciutadania i, al mateix temps, oferir suport a les entitats per fomentar el treball en xarxa”.

El Punt de Voluntariat Cervera – la Segarra disposa de logotip i de web -i aviat aplicació mòbil- propis, els quals han estan dissenyats pels joves cerverins Roger Farré i Marc Celeiro, respectivament.

El web https://voluntariat.cervera.cat incorpora models de documents i informació adreçada tant a les entitats com a les persones interessades a fer qualsevol tipus de voluntariat a la ciutat.